Formula 1 – Speed Art Mariestad 2007 och 2010

2007 arrangerades nämligen första SpeedArtDesign. Även då med racerbilar på Mariestads gator, föreläsningar om design och gallerier fulla med motorkonst.

Invigare var Bosse ”Bildoktorn” Andersson. Extra intressant var att en Formula 1 bil för första gången någonsin kördes på gatan i Sverige. 25.000 åskådare bevittnade detta.

Direkt efter genomförandet beslutades att man skulle upprepa evenemanget 2010. Genom att utnyttja Mariestads läge vid Vänern skulle det hela utökas till två dagar. En dag med medverkande på land och i luften och en dag med medverkande på vatten och i luften. Istället för att köra på gatorna byggdes en motorstadion med läktare nere i hamnen. Kanske världens största grafittimålning avslutade under SpeedArtDesign, och stans gallerier fylldes med folk.

Denna gången hette invigaren Tina Thörner som också föreläste om sitt liv som mentor och kartläsare i rally.

Svävare, Jetski och F1000 båtar var några av inslagen på vatten. En fantastisk flyguppvisning och en dansande Bobcat var andra inslag under helgen. Allt bevittnades av över 30.000 människor.

Jag medverkade med ett antal berömda Formula 1 banor från olika världsdelar, Bl.a.  banan från Monte Carlo, Frankrike och Anderstorp i Sverige.